Требаше да се сликаме пред...

Требаше да се сликаме пред...

  • Автор: Блаже Миневски
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 9786082300351
  • Година на издавање: 2011
  • Број на страни: 300
  • Димензии: 125X195
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 199,00ден

199,00ден

Животот е само спомен. Секој постои колку што се сеќава.
Еве уште една потврда за исклучителниот талент на Блаже Миневски. Со романот Требаше да се сликаме пред да се замаразиме дефинитивно се разнишани хиерархиите кои подразбираат еден суперцентар на моќта во структурата, без разлика дали станува збор за структурата на прозниот текст, за структурата на општествата, или за суперструктурите каква што е историјата. Станува збор за супериорен роман што спаѓа меѓу најатрактивните и највредните прозни дела напишани кај нас.

„Сјаен, силен и провокативен роман, кој се чита во еден здив.“ Венко Андоновски

Напишете ваш коментар