Спас 2

Спас 2

  • Автор: Исидора Бјелица
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-294-2
  • Година на издавање: 2015
  • Број на страни: 192
  • Димензии: 125/195
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 350,00ден
Цена со попуст: 230,00ден
Заштедувате: 120,00ден

Редовна цена: 350,00ден

Цена со попуст: 230,00ден

Многумина од нас се нарекуваат самите себеси грешници, а можеби и навистина се гледаат како такви. Меѓутоа, поднесувањето навреди, всушност, покажува какво е срцето.
Кога човек се наоѓа на работ од својот живот, со едната нога на онаа страна, веќе му е сеедно што ќе мисли за него некој, освен Бог...

Оваа книга нека ви биде знак за посебна наклоност дека јас, како најлоша од сите вас, сепак, служам за нешто, нека моите маки и мојата тага послужат на вашиот пат кон Љубовта... Бидејќи сè на светов има своја цел и место, а многу често не ги гледаме и не ги разбираме знаците што ги добиваме... Нека мојата болка послужи за тоа вие да не почувствувате болка...

Со овие зборови почнува продолжението на исповедта на Исидора Бјелица почната со книгата Спас. Секогаш е потребна голема храброст за да може човек да се соочи со себеси. Исидора покажа дека е уште посмела, зашто реши да ја сподели со другите вистината што мораше да си ја признае себеси. Продолжувајќи ја борбата за живот, таа и овде нè подучува за тоа како да живееме во љубов и надеж и како да ја пронајдеме верата во животот.

И во вториот дел на Спас наоѓаме водич за алтернативните методи на лекување, како и голем број совети и примери од личното искуство за тоа како подобро да се поднесат болните и долготрајни терапии што ни ги нуди класичната медицина. 

 

Напишете ваш коментар