Романтичен егоист

Романтичен егоист

  • Автор: Фредерик Бегбеде
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-320-8
  • Година на издавање: 2015
  • Број на страни: 250
  • Димензии: 140/205
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 400,00ден

400,00ден

Фредерик Бегбеде е уште едно од „лошите деца“ на француската книжевност. Оскар Дифрен, зад кој го препознаваме книжевното алтер-его на Бегбеде, е 34-годишен писател кој, за да внесе страст во животот, својот дневник го води објавувајќи го по весници. Себеси се опишува како егоист, кукавица, циник и опседнат со секс – накусо, маж како сите други. И драма и комедија истовремено, во Романтичен егоист Бегбеде мошне вешто го користи ликот на Оскар за да проговори за сериозните нешта кои ни се навистина важни: љубовта и сексот, слободата и верноста, хедонизмот и строгоста, површноста на современото општество, тривилизацијата на љубовта. Романтичен егоист е забавен, смешен, контроверзен, роман кој ќе ве изнервира, насмее, но и замисли!

Напишете ваш коментар