Ракописот од Акра

Ракописот од Акра

  • Автор: Пауло Коелјо
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-159-4
  • Година на издавање: 2013
  • Број на страни: 173
  • Димензии: 112X180
  • Корица: Мека
  • Јазик: MK
Цена: 300,00ден

300,00ден

14 јули 1099 г. Градот Акра го исчекува освојувањето на крстоносците што ги опколиле неговите порти. Таму зад градските бедеми, мажи и жени на сите возрасти се собираат да ги слушнат зборовите на мистериозниот човек познат само како Коптот. Тој ги повикува жителите на градот за да им одговори на стравот со вистина, надеж и утеха. Започнуваат со прашања за поразот и борбата, па следуваат размисли за доблеста на лојалноста и на самотијата, и на крајот се поставуваат прашањата за убавината, љубовта, мудроста и за тоа што носи иднината.

„Што е успех?“ прашува Коптот.
„Тоа значи секоја ноќ да си легнуваш со мир на душата“.Векови подоцна, ракописот на Коптот што ги содржи неговите извонредни сознанија за храброста, самотијата, лојалноста и загубата е откопан во една пештера во Каиро...

Напишете ваш коментар