Quo Vadis

Quo Vadis

  • Автор: Хенрик Сјенкјиевич
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-229-589-3
  • Година на издавање: 2014
  • Број на страни: 528
  • Димензии: 132/200
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 380,00ден

380,00ден
Quo Vadis? e роман на полскиот Нобеловец Хенрик Сјенкевич, еден од класиците на историската проза. Ситуиран за време на декадентниот Рин на Нерон, Quo Vadis во раскошен стил раскажува за почетокот на смртта на една голема империја и зачнувањето и првите чекори на една тогаш мала секта - христијанството.

Напишете ваш коментар