Проблемот Спиноза

Проблемот Спиноза

  • Автор: Ирвин Јалом
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-648-3
  • Година на издавање: 2019
  • Број на страни: 398
  • Димензии: 140/210
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 500,00ден
500,00ден

Животите на филозофот Барух Спиноза и нацистичкиот идеолог Алфред Розенберг ги делат цели триста години, но во оваа книга тие се испреплетуваат на неочекуван и восхитувачки начин. Тргнувајќи од историските факти, психијатарот и романсиер Јалом ги обединува нивните животни околности во еден динамичен и повеќеслоен роман истражувајќи ги прашањата на идентитетот и потрагата по свое место во светот.

Незаборавна психо-филозофска драма во која нема да знаете каде завршува историската вистина, а каде почнува фикцијата!

Напишете ваш коментар