Прекорот на кикотливците

Прекорот на кикотливците

  • Автор: /
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-660-5
  • Година на издавање: 2019
  • Број на страни: 21
  • Димензии: 140/210
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 250,00ден
250,00ден

Малите Кикотливци си ја знаат работата. Кога возрасните се лоши кон децата – ги бркаат в соба под казна без вечера или ги тераат да носат некоја облека што ја мразат – тие не дозволуваат тоа да помине неказнето. Прават сè возрасните намќори да згазнат кучешко лајно... Ако треба и десетпати – сè додека не почнат да се однесуваат убаво со децата. Тоа се вика прекорот на Кикотливците.

Но овој пат Кикотливците грешат! Чичко Мек за влакно ќе стапне на лајно – и тоа незаслужено! Се вклучува алармот и Ровер, песот што зборува, ќерката гугалче Кејла и другите членови на семејството тргнуваат во мисија да го спасат чичко Мек од смрдливата беља. (Ви се чини глупаво? Па да, но и смешно, непредвидливо и покакано!)

„Досетлив, прониклив, смислен, бесмислен, мудар, забавен, лукав, улав. Роман што ќе ве изнасмее на сет глас, ќе ве изнасмее во себе. Заразна смеа за лај-погоди-но.“ Њујорк тајмс

 

 

Напишете ваш коментар