Потестатизам

Потестатизам

  • Автор: Калистрат Санџакоски
  • Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  • ИСБН: 978-608-4569-78-7
  • Година на издавање: 2018
  • Број на страни: 387
  • Димензии: 140/210
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 350,00ден
350,00ден

Потестатизам просто трансцендира по сите основи. Големината на овој труд исходи од сета негова преизобилност на форми, стилистички фигури, литерарни пасажи и метафори, философски увиди и мистички созерцанија. Ова не е вообичаен трактат за моќта, каков-годе сакате во стерилно-пуританска еднострана смисла: историски, социолошки, политиколошки, културолошки или пак дури и психоаналитички. Делото на Санџакоски може да биде сѐ од набројаното, но и ништо од тоа...

Земајќи ја оваа книга в раце, читателот е внесен во дијалектичката напрегнатост условена од маркантно изострените ставови и контраставови. Стилот на пишување е ултрамодерен, па дури и постмодерен во актот на сопственото метафизичко насилство што го имплицира како форма на отпор.

Ристо Солунчев

 

Напишете ваш коментар