Облекување на битието во смисла

Облекување на битието во смисла

  • Автор: Калистрат Санџакоски
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-209-6
  • Година на издавање: 2013
  • Број на страни: 387
  • Димензии: 140/210
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 420,00ден
Цена со попуст: 230,00ден
Заштедувате: 190,00ден

Редовна цена: 420,00ден

Цена со попуст: 230,00ден

(...) Книгата Облекување на битието во смисла е структурирана од пет студии: 1. Идејата – облекување на битието во смисла, 2. Против инфантилниот дух,3. Декадентни егзистенцијалисти, 4. Безумието на ’слободниот‘ свет и 5. Персонализмот во европската философија. Сите овие студии откриваат млад, но веќе философски подготвен, значи веќе оформен философски автор, со ретка и широко философска и теолошка ученост, во која се акумулирале многу богати познавања од светот на философијата, религијата, посебно на христијанството; потоа од поезијата, сликарството, музиката. Калистрат Санџакоски во ова дело се фатил во костец со тешко разгатливите енигми на човековиот опстој во овдестраниот и одандестраниот свет.

 

Георги Старделов

 

Напишете ваш коментар