Ноќта на зелената самовила

Ноќта на зелената самовила

  • Автор: Ајфет Тунч
  • Издавачка куќа: АРС ЛАМИНА
  • ИСБН: 9786082294162
  • Година на издавање: 2013
  • Број на страни: 448
  • Димензии: 145/205
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 200,00ден

200,00ден

Ноќта на зелената самовила е современ роман, пишуван во разговорен стил, во кој на извонреден начин е прикажано колку се безвредни надворешната убавина, интелигенцијата и чистата душа на секој млад човек ако покрај себе нема за пример пожртвувани и добри родители.

Што значи за едно општество основната клетка – семејството.

Во овој доста сликовито е прикажана залудно потрошената младост на една убавица, која е свесна за својот промашен живот и која решава да се жртвува докрај, со единствена цел – доклку е можно да им помогне на идните генерации да не бидат жртви на општеството.

Напишете ваш коментар