Ние бевме лажговци

Ние бевме лажговци

  • Автор: И. Локхарт
  • Издавачка куќа: САКАМ КНИГИ
  • ИСБН: 978-608-4672-43-2
  • Година на издавање: 2015
  • Број на страни: 270
  • Димензии: 140/210
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 380,00ден
380,00ден
Награда за книга на годината во 2014 од страна на GR, најголемата мрежа за љубители на книги во светот.
 
Прекрасно, богато и специфично семејство. Приватен остров...
 
Брилијантно, повредено девојче; страсно, посиромашно момче.
 
Група од четири пријатели - Лажговците - чие пријателство станува деструктивно.
 
Револуција. Несреќа. Тајна. 
Лаги врз лаги врз лаги.
Вистинска љубов. Вистината.
 
„Ние сме Лажговците. Ние сме прекрасни, привилегирани и водиме безгрижен, луксузен живот. Ние сме напукнати, оштетени и скршени. А ова е приказна за љубов и семејство. Ова е трагедија. Но што е вистина? А што лага?“
 
Каденс, Гет, Мирен и Џони. Лажговците. Деца од исклучително богато семејство кои фамилијарно ги минуваат летата на приватен остров во сопственост на нивниот дедо. Нивните мајки се сестри, наследнички на големо богатство. Бесценетите внуци се високи и витки, со светли кожи и руси коси, образовани деца со дарба за спорт. Но дали работите се навистина тооолку совршени како што изгледаат? Каденс не може да се сети на ништо по несреќата... На ништо...

Напишете ваш коментар