Невидливото дете

Невидливото дете

  • Автор: Туве Јансон
  • Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  • ИСБН: 978-608-4892-23-6
  • Година на издавање: 2020
  • Број на страни: 195
  • Димензии: 140/210
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 280,00ден
280,00ден

EДЕН ОД НАЈПОПУЛАРНИТЕ ШВЕДСКИ СЕРИЈАЛИ ЗА ДЕЦА

Околу семејството во долината, чие средиште е мајката Мумин, постепено се собираат и многумина други жители: госпоѓицата Снорк и Сниф, Снусмумрик и Малечката Ми, филифјонки, хатифнати и хемули – сите со свои посебни својства и однесувања. Во Невидливото дете се сместени девет возбудливи и забавни приказни за маките и победите на жителите на Муминовата Долина. Читајќи ќе откриете како семејството Мумин ја спаси малата Нини да не стане целосно невидлива, и што се случува кога Муминтрол го фаќа последниот змеј на светот.

Туве Јансон го создава светот на Мумините како автономен универзум, еднакво волшебен и фантастичен и за деца и за возрасни.

Напишете ваш коментар