Неавторизирана автобиографија

Неавторизирана автобиографија

  • Автор: Џулијан Асанж
  • Издавачка куќа: АРС ЛАМИНА
  • ИСБН: 978-608-229-648-7
  • Година на издавање: 2014
  • Број на страни: 320
  • Димензии: 145/205
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 420,00ден
420,00ден
При потпишувањето со издавачот за оваа автобиографија, Џулијан напишал: „Се надевам дека оваа книга ќе биде еден од документите што ќе ги поврзува нашите генерации. Во ова особено лично дело ја објаснувам нашата глобална борба за создавање на нов однос меѓу луѓето и нивните влади.” Она што следува е неавторизирана прва верзија – дел мемоари, дел манифест – што ја исполнува неговата замисла. Таа е полна со страст, провокативна и самоуверена, - исто како и нејзиниот автор.

Напишете ваш коментар