Мотивација

Мотивација

 • Автор: Брајан Трејси
 • Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
 • ИСБН: 978-608-4569-29-9
 • Година на издавање: 2015
 • Број на страни: 124
 • Димензии: 125/195
 • Корица: мека
 • Јазик: МК
Цена: 250,00ден

250,00ден

Една од најважни обврски што ги имате како менаџер е да ги мотивирате вработените да го дадат најдоброто од себе. Менаџерите кои создаваат работна средина со висока енергија и даваат чувство дека се работи нешто што има вредност, го намалуваат одливот на вработени и истовремено ги зголемуваат продуктивноста и квалитетот.

Потпирајќи се на своето повеќедецениското искуство, експертот за успех Брајан Трејси во Мотивација нуди 21 брза и моќна метода за зголемување на делотворноста на секој поединец или група. Тој ви открива како:

 

 • да обезбедите вработените да чувствуваат страст за тоа што го работат
 • да ги предизвикате со задачи што од нив бараат да направат исчекор
 • да ја задоволите нивната потреба истовремено да се чувствуваат и независни и дел од тимот
 • да го намалите стравот од неуспех и да ја зголемите желбата за успех
 • да ги отстраните пречките што не им даваат да напредуваат
 • да им дадете повратна информација што им е неопходна за да успеат

 

Во оваа книга ќе ја научите една од најважните функции на менаџментот – способноста да ги мотивирате другите за врвни достигнувања.

 

 

 

Напишете ваш коментар