Момчето милијардер: Марк Закерберг со свои зборови

Момчето милијардер: Марк Закерберг со свои зборови

  • Автор: Џорџ Беам
  • Издавачка куќа: АРС ЛАМИНА
  • ИСБН: 978-608-229-665-4
  • Година на издавање: 2014
  • Број на страни: 160
  • Димензии: 145/205
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 330,00ден

330,00ден

Момчето милијардер: Марк Закерберг со свои зборови

Навидум позната приказна – уште една бубалица која успеала во животот. Марк Закерберг, детето гениј, го напушта Харвард за да го основа Фејсбук, гигант и социјална мрежа која го редефинира светот каков го познаваме. Тој станува најмладиот милијардер во светот на сите времиња, што самиот го заработил своето богатство.

Но вистинската приказна е нешто посуптилна. Се работи за трансформацијата на Закерберг од програмер-самотник без социјални вештини, во еден успешен менаџер и инспиративен лидер. Како Закерберг ја употреби сопствената хакерска филозофија, опишана со слогани како „Движи се брзо и скрши нешто“, за да создаде неверојатно успешен бизнис?

Покривајќи сè, од почетокот на неговите рани денови на Харвард, па сè до станувањето на јавна компанија, па и понатаму, Момчето милијардер е една детална колекција од Закерберговите мисли, изјави и предвидувања за иднината, исто како и туѓи увидувања за Закерберг и феноменот Фејсбук. Извадени од интервјуа, говори, допишувања и написи на Фејсбук, овие обелоденувачки изјави ја покажуваат конкретната генијалност на „момчето под качулката“.

Напишете ваш коментар