Манастир Фуентерабија

Манастир Фуентерабија

Цена: 300,00ден
Цена со попуст: 199,00ден
Заштедувате: 101,00ден

Редовна цена: 300,00ден

Цена со попуст: 199,00ден

Добитник на наградата „Стале Попов“ за најдобро прозно дело објавено во 2017 година

По многу години во манастир, Тој се размонашува. Заминува во Фуентерабија. И Таа е дојденка таму.Во сè се разликуваат. Заедничка им е само длабоката вманастиреност во самите себе. Преку неа се препознаваат крај Океанот.  

Што сè нема  внатре, во ќелиите на нивните, нашите сопствени манастири, во зборовите, во молкот. Залуден ли е вечниот копнеж на човекот за прескок над ѕидовите што нè двојат и за потполно спојување со Другиот преку душите... телата?... 

Ексцентрична приказна, страсно и возбудливо раскажана од авторката на  „Каменот од Твојот ден“ (Рациново признание) и „Индиго Бомбај“ ( Роман на годината на Утрински весник).

 

Напишете ваш коментар