Малиот Никола и неговите другари

Малиот Никола и неговите другари

  • Автор: Семпе/Госини
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 9989153965
  • Година на издавање: 2006
  • Број на страни: 90
  • Димензии: 112Х180
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 250,00ден

250,00ден
Вистинско другарче на секое дете! Какви бевме кога бевме мали? Кога светот беше една голема полјана за игра, топката - светот, а другарчињата најголемото богатство. Што е она што децата го имаат а големите го заборавиле? Што е она што го губиме кога растеме и стануваме големи? Оваа книга повторно нè носи во изгубениот рај на детската игра, лудории, искреност и другарство. Приказната за малиот Никола е заводлива приказна за големи и мали, приказна која засмејува со својата искреност и .. ќе ве насмее, ќе ве потсети, ќе ве расположи! Патување во детството! Што е она што децата го имаат, а возрасните го забораваат? Што е она што го губиме кога растеме и стануваме големи? Малиот Никола е вистинско другарче на секое дете! Оваа чудесна книга н¢ води низ лудориите и секојдневниот живот на групата другарчиња, на шегите и задевањата, на сите оние мали нешта кои се неизоставен дел од процесот да се стане голем. Низ смеата и тепачките, игрите и задевањата ни се открива светот на децата и детството онаков каков што навистина е, искрен, возбудлив, незаборавен. Со многу смеа и хумор ја доживуваме авантурата наречена малиот Никола. Приказната за малиот Никола е заводлива приказна за големи и мали, приказна која засмејува со својата искреност, која ќе ве насмее, ќе ве потсети, ќе ве расположи!

Напишете ваш коментар