Лето во Италија

Лето во Италија

  • Автор: Дејвин Мекфарлан
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-345-1
  • Година на издавање: 2015
  • Број на страни: 314
  • Димензии: 140/205
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 400,00ден

400,00ден

Сензуален, трогателен роман за уметноста, убавината и изборите што ги правиме, кои ќе го предодредат нашиот живот.

Едно момче патува во Париз во 1968 г., каде што низа неверојатни настани го водат до големата љубов на неговиот живот... Трговец со мермер среќава необична двојка на меден месец и ги запознава со сензуалните убавини на регионот Карара... Една Италијанка пристигнува во Канада во потрага по татка си кого никогаш не го видела... Ужасната несреќа во еден мермерен каменолом  го менува животот на едно младо момче и, на крајот, е двигател на секоја од овие навидум неспоиви приказни мајсторски сплотени во величествена целина.

Оливер Хјусон се вљубува во дивата боемка Ана во текот на едно прекрасно лето во Италија. Но мора да ја напушти – чин за кој ќе се кае до крајот на животот. По 40 години, неговата ќерка која никогаш не ја запознал, ја раскажува оваа љубовна приказна со митски размери...

Напишете ваш коментар