Кула на ридот

Кула на ридот

  • Автор: Митко Маџунков
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-226-3
  • Година на издавање: 2014
  • Број на страни: 672
  • Димензии: 120Х200
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 500,00ден
Цена со попуст: 250,00ден
Заштедувате: 250,00ден

Редовна цена: 500,00ден

Цена со попуст: 250,00ден

Симболично, богато со слоеви, сложено и загадочно, пред нас е дело што во иднина несомнено ќе биде читано и толку- вано на разни начини и што со време ќе добива во смисла и значења. - Влада Урошевиќ


Со овој роман Маџунков суверено ја брани репутацијата што веќе ја стекна во книжевната јавност. Тој владее со јазикот и нарацијата, приврзаник е на префинета стилис- тика, прецизна дескрипција и култивирана, на моменти орнаментално брилијантна синтакса. Тоа е писател од култура во најширокото значење на зборот. - Сава Пенчиќ

Основната вредност на овој роман и е во тоа што конкре- тниот живот на Ридот се укажува и како основен симбол на романот. - Марко Недиќ

Романот претставува амбициозно заснована и успешно реализирана парабола за историската судбина на балкан- ските народи, а пред сè на македонскиот народ. - Чедомор Мирковиќ

A major work of mounting tension beautifully imagined and crafted. Its brilliance of style makes it the best book ever written in Macedonian. It is a masterpiece of world magic realism. - Dragi Mihajlovski

 

Напишете ваш коментар