Кралот Арктик и северот

Кралот Арктик и северот

  • Автор: Зоран Тодоровски-Тоде
  • Издавачка куќа: КСЦ
  • ИСБН: 978-608-4721-93-2
  • Година на издавање: 2014
  • Број на страни: 18
  • Димензии: 140/210
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 150,00ден

150,00ден
Еднаш во дамнина, на најсеверното место на земјата, постоеше едно преубаво кралство. Беше рај на земјата. Во него трипати се жнееше жетва, се раѓаше најубавото грозје, а во визбите се правеше највкусното вино. Полињата изобилуваа со плодови, кајсии, дуњи, лубеници, имаше сѐ што може да се посака: низ ридовите течеа бистри и брзи потоци полни со риби, ракчиња, а во шумите елени, срни, лисици, мечки и мнгу други животни го красеа овој прекрасен рај. Со кралството владееше кралот Арктик...

Напишете ваш коментар