Крадец на колачиња

Крадец на колачиња

  • Автор: Џерис О. Авад
  • Издавачка куќа: САКАМ КНИГИ
  • ИСБН: 978-60846721-7-3
  • Година на издавање: 2013
  • Број на страни: 175
  • Димензии: 210/130
  • Корица: мека
  • Јазик: MK
Цена: 300,00ден

300,00ден

Секој живот е приказна која вреди да се раскаже. Секој од нас доживува и преживува настани кои самите по себе се уникатна приказна. 

 
Во тешкото и искушувачко време во кое живееме, навистина е лесно човек да се изгуби и да заборави на вистинските вредности во животот. Оваа книга е вистинска врска со човечното, потсетник за она што е важно во животот. Книгата содржи 101 приказна, секоја уникатна и прекрасна сама по себе, секоја со различна поука и порака која треба да нè потсети на сите работи кои понекогаш ги забораваме. Може да ја чита буквално секој читател од најрана, па до најстара возраст. Приказните се прилично едноставни, како да ги слушате од дете, а сепак сложени и тешки, како да ги раскажува најголемиот мудрец на светот. 
 
 Ова е книга која вреди секој да ја има во својата домашна библиотека за да може да посегне по неа секогаш кога ќе почувствува дека губи дел од човечното во себе... 

Напишете ваш коментар