Која е бојата на бакнежот

Која е бојата на бакнежот

  • Автор: Росио Бониља
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-6384
  • Година на издавање: 2019
  • Број на страни: 36
  • Димензии: 20/30
  • Корица: тврда
  • Јазик: македонски
Цена: 400,00ден
400,00ден

Едно необично девојче кое не е многу-многу по принцезите, но затоа ужива да бои, се прашува која е бојата на бакнежот. Дали е зелен како зеленчукот, син како небото, жолт како сончогледите или црвен како вкусен сок од домати?... Дали е бел како снегот? Но снегот е студен, а бакнежот е толку топол...

Како би можела да дознае која е бојата на бакнежот? Можеш ли да ѝ помогнеш?

 

Напишете ваш коментар