Кит на плажа

Кит на плажа

  • Автор: Винко Модерндорфер
  • Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  • ИСБН: 978-608-4892-19-9
  • Година на издавање: 2020
  • Број на страни: 212
  • Димензии: 125/195
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 340,00ден
340,00ден

Ника е духовита и љубопитна тинејџерка, дружељубива и популарна во новото училиште. Течно зборува француски и оди на курсеви по шпански и германски јазик, па оттаму на часови по пијано, мечување, вајарство и јога... и затоа никогаш нема време да ги покани дома своите нови соученици. Но причината за тоа е сосем поинаква. Кога еден ден ќе дојдат ненајавени, нејзините пријатели ја откриваат тајната што таа долго време успевала да ја крие од нив, тајна што ќе ги промени нивните животи...

Кит на плажа е роман кој ги шири границите на нормалното и нѐ поттикнува да ги преиспитаме своите ставови за тоа што е нормален живот.

„Животот е убав“, вели Игор, братчето на Ника. Кога сме сакани и прифатени, се чувствуваме добро, како китови што слободно пловат во големиот океан. Но што ако сме поинакви?

Напишете ваш коментар