Како да станете вистински лидер

Како да станете вистински лидер

  • Автор: Џон Максвел
  • Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  • ИСБН: 9786084569053
  • Година на издавање: 2010
  • Број на страни: 244
  • Димензии: 140X205
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 400,00ден

400,00ден
Ако се наоѓате во ситуација да водите луѓе, веројатно многу пати сте се запрашале што сè е потребно за да се стане успешен лидер. Во својата книга Како да станете вистински лидер, Џон Максвел дава многу практични примери и совети кои ќе ви помогнат да успеете во тоа. Најважните начела кои секој успешен лидер мора да ги применува во практиката се: ∙ Успехот во секоја работа зависи од нашата способност да раководиме со луѓе.∙ Сè може да успее или пропадне во зависност од водењето. ∙ Мотивирање на луѓето да работат е главната задача на лидерот. ∙ Лидерството е способност на придобивање на следбеници. ∙ Лидерството е влијание. Оваа книга е задолжителен прирачник за секој што е, или пак сака да влезе во светот на лидерството.Џон Максвел е познат американски експерт за лидерство и постигнување личен и професионален успех. Секоја година држи предавања за лидерство пред повеќе од сто илјади луѓе, а своите принципи на лидерството ги пренесе и на компании од групата Fortune 500, Американската воена академија, како и на спортските организации NBA, NCAA и NFI.

Напишете ваш коментар