Како да се сака

Како да се сака

  • Автор: Ошо
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-410-6
  • Година на издавање: 2016
  • Број на страни: 219
  • Димензии: 140/210
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 380,00ден

380,00ден

Што е љубовта?

Во своето длабоко, провокативно дело, Ошо – еден од најреволуционерните мислители на своето време – ги предизвикува традиционалните сфаќања и ни ја отвора можноста за една природна љубов, ослободена од посесивност и љубомора. Со својата карактеристична мудрост, благиот хумор и разбирањето, Ошо нè поттикнува да му се спротивставиме на магичниот круг на нездрави врски што го создаваме учејќи од другите и одново да го откриеме значењето на љубовта во себе.

Одговарајќи на најчестите прашања, Ошо ги споделува своите нови начини за сакање кои ќе нè научат да го победиме стравот од самотија, да се ослободиме од очекувања, правила и барања, да сакаме без зависност, да го победиме своето его за да ѝ се предадеме целосно на љубовта, да бидеме целосно присутни во врската, да станеме животен сопатник крај кој другиот ќе продолжи да се развива, да го одржуваме пламенот на љубовта.

Како да се сака нè инспирира одново да ѝ ги отвориме вратите на љубовта и да ја доживееме радоста на споделувањето.

Напишете ваш коментар