Кафулето зошто

Кафулето зошто

  • Автор: Џон П. Стрелецки
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-6216
  • Година на издавање: 2019
  • Број на страни: 113
  • Димензии: 125/195
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 250,00ден
250,00ден

Џон зема еднонеделен одмор и тргнува на пат, некаде каде што ќе може да избега од едноличноста што веќе почнува да го заморува. Изгубувајќи се и останувајќи без бензин, гладен и бесен, заталкува во некое пусто, ненаселено место. Одненадеж, патот ќе го однесе до едно необично кафуле. Во него, на задната страница од менито, ќе прочита три прашања кои ќе се надоврзат на неговото што сè почесто си го поставува: зар животот нема ништо друго да ми понуди?

Зошто си тука?
Се плашиш ли од смртта?
Дали се чувствуваш исполнет?

Тоа се трите навидум бесмислени и чудни прашања до чии одговори ќе се потруди да дојде разговарајќи со вработените во Кафулето Зошто си тука. Одговорите што ќе ги добие ќе му го сменат животот од корен.

„Вселенски водич за животот.“
Орландо сентинел

„Тој (Стрелецки) го става прстот на пулсот на светот.“
Ју-Ес-Еј тудеј

 

Напишете ваш коментар