Име од вечност

Име од вечност

  • Автор: Ефтим Клетников
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 9786082300887
  • Година на издавање: 2012
  • Број на страни: 108
  • Димензии: 140X205
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 200,00ден
200,00ден

Стоиме полни со искон
Стоиме полни со исконво
Името наше,а црни јавачи,
и тие и коњите од мрак
,ни идат на гостисо железна тупаница.
И летаат на парампарчињапосатките сосе неботона првата зора во нив.
Истекла блажинатаво правта на столчените ѕвезди.
И рана е кладенецотод кој пие судбинабитието наше.

Напишете ваш коментар