Има ли кој да ве сака

Има ли кој да ве сака

  • Автор: Калин Терзиски
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 9786082301174
  • Година на издавање: 2013
  • Број на страни: 156
  • Димензии: 140X205
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 280,00ден
280,00ден

ДОБИТНИК НА ЕВРОПСКАТА НАГРАДА ЗА ЛИТЕРАТУРА

Сега владеат кучешки времиња и литературата е едноставно еден од многубројните сиви занаети за прехранување. Во кучешки времиња поетите копнеат да станат домашни љубимци на своите покровители, разните почитувачи на современата уметност. Или, како што гинарекувам јас, тапоглавите копилиња со пари. Во кучешки времиња писателите пишуваат само работи што се во сообразност со пазарот. И со вкусовите на безобразно самоуверените неписмени консументи. Во кучешко време писателите произведуваат квалитетни јазични ПВЦ дограми и клозетски шолји. Јас се обидов да напишам нешто непазарно, несообразено со никого и со ништо. Освен со моите мисли и чувства. И мислам дека, ако некој е доволно милостив да ме прифати мене – човекот, ќе ја прифати и мојата книга. Калин Терзиски

Напишете ваш коментар