Градината на китот

Градината на китот

  • Автор: Тон Телеген
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-6322
  • Година на издавање: 2019
  • Број на страни: 61
  • Димензии: 23/16,5 cm
  • Корица: тврда
  • Јазик: македонски
Цена: 380,00ден
380,00ден

Китот кој живее среде океанот има многу чудна желба – сака да има убава градина на грбот, а не само фонтана. Така животните ќе можат да го посетуваат и тој нема да се чувствува толку осамен.

Му праќа писмо на Скакулецот дрводелец, кој набрзо пристигнува со својот чамец и потребните реквизити – цвеќиња, овошни дрвја, оградички, клупа за седење, па дури и мала шупа со пајажина на прозорецот. Набрзо осамениот кит добива прекрасна градина...

 

Напишете ваш коментар