Француски роман

Француски роман

  • Автор: Фредерик Бегбеде
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 9978-608-230-157-0
  • Година на издавање: 2013
  • Број на страни: 230
  • Димензии: 200X140
  • Корица: Мека
  • Јазик: МК
Цена: 350,00ден
350,00ден
Добитник на француската книжевна награда Ренодо. Ова е приказна за еден голем брат, кој стори сè за да не личи на своите родители, и за еден помал брат, кој стори сè за да не личи на својот постар брат. Ова е приказна за едно момче кое е меланхолично зашто пораснало во земја што се самоубила, кое е одгледано од родители што биле депримирани поради неуспехот на својот брак. Ова е приказна за една земја што успеа да загуби две војни, уверувајќи дека ги добила […]. Ова е приказна за едно ново човештво, или за тоа како католичките монархисти станаа глобализирани капиталисти. Таков живот проживеав јас: француски роман. Ф. Б.

Напишете ваш коментар