Фондација и империја

Фондација и империја

  • Автор: Исак Асимов
  • Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  • ИСБН: 978-608-4892-31-1
  • Година на издавање: 2020
  • Број на страни: 321
  • Димензии: 125/195
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 380,00ден
380,00ден

Разоткривајќи се во заднината на распаднатата Галактичка Империја, приказната за Хари Селдон продолжува во вториот дел на Фондација, најдобрата епопеја во научната фантастика на сите времиња.

Предводена од основачот, психоисторичарот Хари Селдон и уживајќи во придобивките од напредната наука и технологија, Фондација успева да ги преживее алчноста и нападите на соседните воинствени планети. Меѓутоа сега мора да се соочи со Империјата, која сè уште е најмоќната сила во Галаксијата, и покрај тоа што се наоѓа пред пропаст. Кога еден амбициозен генерал одлучен да ја врати славата на Империјата ќе ја насочи огромната Империска флота кон Фондација, единствената надеж на малата планета населена со научници се наоѓа во пророштвата на Хари Селдон. Но дури ни славниот психоисторичар не можел да го предвиди раѓањето на неверојатното суштество од мутирана интелигенција со моќ поголема од десетина борбени флоти... моќ што може да го претвори дури и човекот со најсилна волја во послушен роб.

Возбудлива приказна за вечната борба за моќ, среде хаосот на ѕвездите во кој човекот стои на прагот на еден нов, просветлен живот.

Напишете ваш коментар