Философија на моќта II

Философија на моќта II

  • Автор: Калистрат Санџакоски
  • Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  • ИСБН: 9786084892335
  • Година на издавање: 2020
  • Број на страни: 100
  • Димензии: 125/195
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 450,00ден
450,00ден

Моќта станува несвесно-извирачко. Моќта се објективира како изведеност, моќта не е примордијален факт на објективната стварност и сотворена како благо-создание, ами моќта е упадок од внатрешноста на себноста кон надвор. Моќта изникнува врз фонот на стварноста како облик на контингентната аморфност. Наеднаш се неутрализира нејзиниот натурализам и моќта се заснова во онтолошката отвореност на човекот.

Истражувањето на раѓањето на моќта од духот на несвесното и потсвесното Санџакоски маестрално го изведува и води од архаичната протопсихијатрија на елинскиот субјект сѐ до постмодернистичкото залагање за дејствителниот шизосубјект. Ристо Солунчев

Напишете ваш коментар