Експеримент

Експеримент

  • Автор: Мирто Азина Хрониди
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-307-9
  • Година на издавање: 2015
  • Број на страни: 140
  • Димензии: 120/200
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 280,00ден
Цена со попуст: 99,00ден
Заштедувате: 181,00ден

Редовна цена: 280,00ден

Цена со попуст: 99,00ден

Таа е упорна жена која сака да се пронајде себеси и која ја брани сопствената слобода. Тој е мудар маж кој живее во согласност со Сократовато „Знам дека ништо не знам“. Што ќе произлезе од нивниот експеримент?

Пишуван како своевиден роман на тек на свеста, Експеримент е уникатно книжевно доживување. Специфичен и невообичаен по својата структура, тој е двобој на двајца љубовници кои ги вкрстуваат перата и преку својата приказна создаваат една заедничка. Запишувајќи го текот на мислите врз белата хартија, тие всушност прават истражување на длабочините на човековата душа и на повеќеслојноста на еротската љубов. Низ фрагменти и приказни во кои се преплетуваат множество необични ликови – од Исус Христос до Силвија Плат, Тој и Таа – протагонистите на овој необичен роман – ја раскажуваат љубовта меѓу жената и мажот – сопствената, но и онаа во која секој може да се препознае. 

 

Напишете ваш коментар