Дневникот на еден волшебник

Дневникот на еден волшебник

  • Автор: Пауло Коелјо
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-297-3
  • Година на издавање: 2015
  • Број на страни: 234
  • Димензии: 125/195
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 380,00ден
380,00ден

Дневникот на еден волшебник е восхитувачка приказна на Пауло Коелјо за неговиот аџилак по средновековниот чудесен Пат на свети Јаков до Сантјаго. Тоа е духовна потрага полна со авантури, но истовремено и фасцинантна алегорија за потребата од пронаоѓање на сопствениот животен пат. Борејќи се со многу искушенија, натчовечки напори за исполнување на задачите поставени од водачот-учител и неочекувани борби со внатрешните демони, патникот ќе ги научи најважните лекции за животот и за она што нè први луѓе. На крајот од патот, ќе ја открие и најголемата тајна – дека не е важно да ја имаш моќта, туку да знаеш како правилно да ја искористиш. 

Ова е една од најважните книги на Коелјо, не само затоа што е негов прв голем роман, претходник на Алхемичарот, туку и поради целиот начин на кој во него е изразена хуманоста на филозофијата на Коелјо и длабочината на неговата духовна потрага.  

Напишете ваш коментар