Две перници

Две перници

  • Автор: Оливера Ќорвезироска
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 9786084577737
  • Година на издавање: 2010
  • Број на страни: 186
  • Димензии: 125Х195
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 300,00ден
Цена со попуст: 99,00ден
Заштедувате: 201,00ден

Редовна цена: 300,00ден

Цена со попуст: 99,00ден

„Зошто ова не е роман?“ Лидија Димковска „ Постојаното преплетување на најфундаменталните антрополошки категории: животот и смртта, нивната игра на границата на можното и невозможното, постојаната замена на местата, пресоблекувањето во рувото на радоста и тагата, кокетирањето со реалното и надреалното,.. тоа е течението по кое плови читателот низ целава збирка раскази, која, патем, се чита небаре е еден прозен текст, една нарација, еден здив.“ Ермис Лафазановски

Напишете ваш коментар