Дневникот на едно неверство

Дневникот на едно неверство

  • Автор: Емилиос Солому
  • Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  • ИСБН: 978-608-4569-44-2
  • Година на издавање: 2016
  • Број на страни: 256
  • Димензии: 140/210
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 300,00ден
300,00ден

ДОБИТНИК НА НАГРАДАТА ЗА КНИЖЕВНОСТ НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА

Јоргос Дукарелис, археолог и професор на Универзитетот во Атина, дваесет години по археолошките ископувања што го прославиле и засекогаш му го смениле личниот и професионалниот живот, повторно доаѓа на островот Куфониси, на Малите Киклади. Тој сака да оствари уште едно ископување, но овој пат тоа треба да биде спроведено во внатрешноста на неговата душа. На својата прошетка по пределите каде што некогаш престојувал, низ спомените, меѓу невидливите нишки што го сврзуваат со три жени кои доаѓаат од различни временски периоди – од многу далечното минато, од неодамнешното време и од сегашноста – чекорејќи под сонцето на Егејот, помеѓу карпите, по штурата неплодна земја, по морето и бескрајното синило, тој ќе се обиде да си го среди животот потсетувајќи се на сите драматични настани од она судбоносно лето...

Напишете ваш коментар