Дивергенти

Дивергенти

  • Автор: Вероника Рот
  • Издавачка куќа: КСЦ
  • ИСБН: 978-608-4721-98-7
  • Година на издавање: 2015
  • Број на страни: 370
  • Димензии: 140/210
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 450,00ден

450,00ден

Во дистописката верзија на Чикаго, каде што живее Беатрис Прајор, општеството е поделено на пет фракции – Искрените, Несебичните, Бестрашните, Мирољубивите и Учените, секоја посветена на чувањето и развивањето на конкретната доблест. На одреден ден, секоја година, сите шестнаесетгодишници мора да се иницираат во одредена фракција на која ќе го посветат остатокот од својот живот. Беатрис мора да одлучи дали да остане со своето семејство или да биде она што навистина е – не може да ги има двете. Нејзиниот избор ги изненадува сите, па дури и неа.

Дивергенти од Вероника Рот е првата книга од трилогијата дистописки трилери полни со наелектризирани одлуки, трогателни предавства, зачудувачки последици и неочекувана љубов.

Напишете ваш коментар