Дениција

Дениција

  • Автор: Петре М. Андреевски
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 9989153566
  • Година на издавање: 2005
  • Број на страни: 69
  • Димензии: 112X180
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 200,00ден
200,00ден
Дениција е без сомнение една од најубавите македонски поетски збирки, а песната Кога ја љубев Дениција најубава творба напишана од великанот на македонската книжевност, Петре М. Андреевски. Ова е шестото издание на оваа збирка. Првпат е објавена во 1968 година и истата година има добиено два награди - Браќа Миладиновци и 11 октомври, која во тоа време се доделуваше за едногодишна продукција.

Напишете ваш коментар