Црна и сребрена

Црна и сребрена

  • Автор: Паоло Џордано
  • Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  • ИСБН: 978-608-4569-38-1
  • Година на издавање: 2016
  • Број на страни: 124
  • Димензии: 140/205
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 250,00ден
Цена со попуст: 160,00ден
Заштедувате: 90,00ден

Редовна цена: 250,00ден

Цена со попуст: 160,00ден

Третиот роман на Паоло Џордано, Црна и сребрена, раскажува за интимниот живот на едно модерно младо италијанско семејство, кое доживува криза по смртта на старата помошничка и дадилка на детенцето на семејството. Госпоѓа А. е повеќе од домашна помошничка, таа е стожер на семејството, единствениот сведок на врската што ги спојува.

Црна и сребрена е меланхолична љубовна приказна, раскажана со префинет и интимен јазик и – за првпат во творештвото на авторот – во прво лице. Џордано се сосредоточува на надворешните подробности, меѓутоа ги користи за да ги долови со нив внатрешните светови на своите ликови, нивните заемни односи или стравови. Кога семејството ќе ја загуби госпоѓа А., ненадејно чувствува празнина што не може да се пополни. Но младата двојка допрва треба да согледа дека нејзината сила веќе е дел од нив.

Напишете ваш коментар