Човек што плаче од смеење

Човек што плаче од смеење

  • Автор: Фредерик Бегбеде
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-712-1
  • Година на издавање: 2020
  • Број на страни: 248
  • Димензии: 140/210
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 400,00ден
400,00ден

Октав Паранго во 90-тите работи како копирајтер, во 2000 е моден агент, а во 2010 година открива нова професија...

Човек што плаче од смеење е заокружување на трилогијата на Октав Паранго за современите отуѓувања. Суров и смешен, циничен и искрен, со духовити забелешки за човековиот живот и актуелниот миг, овој роман изобилува со емоции и очајни исповеди. Користејќи го своето алтер его, Фредерик Бегбеде пишува памфлет против недостатоците на западното општество, особено во медиумите.

За жал, сѐ е точно во оваа смешна и очајна сатира!

Напишете ваш коментар