Четири спогодби

Четири спогодби

  • Автор: Дон Мигел Руис
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 9786082300108
  • Година на издавање: 2011
  • Број на страни: 104
  • Димензии: 125x195
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 250,00ден
250,00ден

Треба да применувате само четири реченици за да го промените темелно својот живот.
Беспрекорно користете го својот збор
Ништо не сфаќајте лично
Не правете претпоставки
Секогаш направете сè што можете

Овие едноставни сентенци, и мудроста која се крие зад нив, ќе ви отворат нови хоризонти, ќе ве наоружаат со храброст и самопочит, ќе ве научат засекогаш да се ослободите од срамот, каењето и (само)презирот.

Ова е книга со каква што човекот од западната цивилизација не се среќава често. Нејзината благост, која потсетува на изворните учења на Исус и на Буда, е облагородена со длабоката мудрост на стариот индијански народ - Толтеци, коишто според легендите, не изумреле. Само ги нашле повисоките сфери на духот. Прочитајте ја, размислете и ќе склучите спогодба сами со себе, на големо задоволство на сопствената душа.

Напишете ваш коментар