Резултати од пребарување за '50'

Категории 1 до 10 од 300 вкупно

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Листа Мрежа

Поставете растечки редослед.
 1. Понекогаш доаѓа среќа

  Понекогаш доаѓа среќа

  Винка Саздова
  Оваа загадочна исповед во нашите раце не е љубовен роман. Или барем не претендира да биде. Таа ги допира најранливите места на нашата склоност да се приврзуваме за сенките и одблесоците на она што замислуваме дека сме. Местата каде што започнува секое наше суштинско прогонство... и, одново пронаоѓање. Прочитај повеќе...
  Цена: 250,00ден
  Нарачај
 2. Последниот чај

  Последниот чај

  Винка Саздова
  Ова е роман во кој понекогаш и една единствена реченица е голема приказна врз која се останува долго време. Толку долго колку што е потребно таа да се спои со личната приказна на оној што ја чита. Сочувствителен. Љубовен. Нежен, а цврст. Меко што зборува за груби болки и вистини, покажувајќи како се исцелуваат и претвораат во спокојство. Прочитај повеќе...
  Цена: 250,00ден
  Нарачај
 3. Полиња со диви нарциси

  Полиња со диви нарциси

  Винка Саздова
  Писмото што останува непрочитано во џебот на едно палто е причина за едно долго патување кон секој изминат и иден миг од животот. Сто и осум жолти ливчиња со непромен- ливата порака: Разбуди ме. Прочитај повеќе...
  Цена: 250,00ден
  Нарачај
 4. Проектот Лазарус

  Проектот Лазарус

  Александар Хемон
  Возбудлив, забавен, остроумен - ѓаволски бистар и длабоко сериозен... И во замислата и во спроведувањето, Проектот Лазарус е импресивен роман. Ако продолжи вака, Хемон може да стане најнадарениот и најважниот писател на неговата генерација Прочитај повеќе...
  Цена: 250,00ден
  Нарачај
 5. Книга за мајки

  Книга за мајки

  Алисон Малони
  Во чест на најдобрите мајки на светот, еве прирачник што ја слави уметноста на мајчинството. Прочитај повеќе...
  Цена: 250,00ден

  Распродадена

 6. Самарканд

  Самарканд

  Амин Маалуф
  Обвинет дека ги исмева нескршливите закони на исламот, персискиот поет и мудрец Омар Хајам наидува на симпатии кај самиот човек кој ги суди сите негови наводни злосторства. Прочитај повеќе...
  Цена: 350,00ден

  Распродадена

 7. Малиот принц

  Малиот принц

  Антоан де Сент-Егзипери
  Погледнат низ детските очи, светот е енигма, често драматична. Затоа Малиот принц не престанува да поставува прашања за смислата на животот Прочитај повеќе...
  Цена: 150,00ден
  Нарачај
 8. Тристан умира

  Тристан умира

  Антонио Табуки
  Обично сме заробеници на просторот и времето, зашто нашиот живот е овде и сега. Среќа што постои книжевноста, тој мал дар од небото, кој ни овозможува да побегнеме од кафезот на просторот и времето. Прочитај повеќе...
  Цена: 150,00ден
  Нарачај
 9. Отворање на внатрешните порти

  Отворање на внатрешните порти

  Ајлин Кеди
  Поминале 50 години откако Ајлин Кеди го примила личното водство од малиот глас во себе, извор што таа го нарекла внатрешен Бог. Прочитај повеќе...
  Цена: 250,00ден

  Распродадена

 10. Гладниот пат

  Гладниот пат

  Бен Окри
  Добитник на Букеровата награда. Ако постојат ремек-дела, ова е едно од нив. Прочитај повеќе...
  Цена: 500,00ден
  Нарачај

Категории 1 до 10 од 300 вкупно

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Листа Мрежа

Поставете растечки редослед.