Резултати од пребарување за 'Харуки Мураками'

3 Книга(и)

Листа Мрежа

Поставете растечки редослед.
 1. Убиството на командантот

  Убиството на командантот

  Харуки Мураками

  „Волшебна парабола за уметноста, историјата и човековата осаменост.“ – Опра магазин „Ниеден друг писател не умее да ги измеша секојдневните, фантастичните и езотеричните елементи во толку чудно волшебни нијанси...“ – Фајненшл тајмс

  Прочитај повеќе...
  Цена: 650,00ден
  Нарачај
 2. Кафка на брегот – Харуки Мураками

  Кафка на брегот – Харуки Мураками

  Харуки Мураками

  Кафка на брегот е едно од најамбициозните дела на мајсторот на современата јапонска проза, Харуки Мураками. Овој бисер на метафизичкиот реализам ја следи судбината на два впечатлици лика: жртвата на едиповската фрустрација, тинејџерот - бегалец Кафка Тамура, и остарениот налудничав Наката, кој никогаш не закрепнал од воените трауми и кого Кафка необјасниво го привлекува. И додека патиштата на овие двајца навидум неспоиви ликови се доближуваат, пред нас се отвора фантастичен свет во кој мачките зборуваат, проститутката која работи за еден морничав сводник го цитира Хегел, во шумата се среќаваат војници за кои времето застанало во Втората светска војна, а од небото лее порој од риби.. Се случува и сурово убиство. Која е жртвата? Кој е убиецот? Восхитениот читател ќе ги добие сите одговори – заедно со разјаснувањето на судбината на Кафка и Наката.

  Прочитај повеќе...
  Цена: 500,00ден
  Нарачај
 3. За што зборувам кога зборувам за трчањето

3 Книга(и)

Листа Мрежа

Поставете растечки редослед.