Божиќна мистерија

Божиќна мистерија

  • Автор: Јустејн Гордер
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 9786084577218
  • Година на издавање: 2010
  • Број на страни: 236
  • Димензии: 125x195
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 250,00ден

250,00ден

Едно момче наоѓа избледено, рачно изработено божиќно календарче во една книжарница. Од него паѓа превиткан лист на кој е напишан првиот дел од необичната приказна за малото девојче што патува назад во времето до Витлеем и раѓањето на Христос.Во меѓувреме, испреплетената приказна за сегашноста излегува на виделина, и момчето дознава за чудниот човек што го направил календарчето и за девојчето што исчезнало на Бадник пред четириесет години...

„Божиќната мистерија е остроумно и трајно достигнување, со сите елементи на совршена божиќна бајка”.Тајмс

„Секој што уживал во филозофскиот бестселер Светот на Софија на Јустејн Гoрдер, ќе ужива и во Божиќната мистерија”.Сандеј тајмс

Напишете ваш коментар