Бесконечна игра

Бесконечна игра

  • Автор: Сајмон Синек
  • Издавачка куќа: ПАБЛИШЕР
  • ИСБН: 9786084892250
  • Година на издавање: 2020
  • Број на страни: 227
  • Димензии: 140/210
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
Цена: 450,00ден
450,00ден

ДАЛИ ЗНАЕТЕ КАКО ДА ЈА ИГРАТЕ ИГРАТА ШТО ЈА ИГРАТЕ?

Во конечните игри, како што се фудбалот и шахот, познати ни се играчите, правилата се исти за сите и целта е јасна. Победниците и губитниците лесно се препознаваат. Но, во бесконечните игри, како бизнисот, политиката или самиот живот, играчите доаѓаат и си заминуваат, правилата се менуваат и не постои единствена крајна цел. Во бесконечните игри не постојат победници и губитници, само напред или назад. Многу од проблемите со кои се соочуваат организациите постојат исклучиво затоа што нивните лидери играат бесконечни игри користејќи вештини корисни само за конечни игри.

Напишете ваш коментар