Белешките на Лајла Грејс

Белешките на Лајла Грејс

  • Автор: Марија Јаневска
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-195-2
  • Година на издавање: 2013
  • Број на страни: 274
  • Димензии: 125x195
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 250,00ден
Цена со попуст: 190,00ден
Заштедувате: 60,00ден

Редовна цена: 250,00ден

Цена со попуст: 190,00ден

„Настаните не се вистински. Односно тие се вистински во секој можен поглед, но јас им го сменив крајот, или дури и самиот почеток. Беше премногу болен или можеби и премногу едноставен за раскажување. Ликовите можеби во вистинскиот живот не заслужија вака да завршат, некои можеби завршија, а другите се можеби само моја илузија. Можеби мојата гордост ја избрка храброста и ме направи кукавица. Но, на некој начин, јас најдов како да ја раскажам мојата приказна онака како што сакав да заврши. Како што немав храброст да ја погазам гордоста и да се борам за таквиот крај. Туку дозволив љубовта да се испогани, на сите можни начини на коишто луѓето ќе успеат да го испоганат и најчистото – и најчистата душа и најчистата љубов. Но, сепак, и по толку време, со тоа што ги раскажав приказните со променет преплет на настаните, таа невина наивност ќе остане чиста и засекогаш ќе живее во мене

Коментари од корисниците:

Коментар од Марија Ристеска:
Оваа книга е дел од мојот живот.Ме прави посилна.Ти благодарам што ме научи дека животот е убав.Им ја препорачувам на сите скршени срца,затоа што ќе им дојде како лек.
Продолжи да пишуваш.Честитки. (Објавен на 12.2.14)
Коментар од Марија Ристеска:
Оваа книга е дел од мојот живот.Ме прави посилна.Ти благодарам што ме научи дека животот е убав.Им ја препорачувам на сите скршени срца,затоа што ќе им дојде како лек.
Продолжи да пишуваш.Честитки. (Објавен на 12.2.14)
Коментар од verica:
Knigata izobiluva so neverojatno silni cuvstva, Marija toa najdobro umee da ni go pokaze i mozam da kazam deka na moite dobri dve drugarki ja podariv, na baba mi i majka mi i sum mnogu srekna deka site tie uzivaat vo dobra kniga kako i jas. (Објавен на 06.12.13)
Коментар од verica:
Knigata izobiluva so neverojatno silni cuvstva, Marija toa najdobro umee da ni go pokaze i mozam da kazam deka na moite dobri dve drugarki ja podariv, na baba mi i majka mi i sum mnogu srekna deka site tie uzivaat vo dobra kniga kako i jas. (Објавен на 06.12.13)

Напишете ваш коментар