Барселона блуз

Барселона блуз

  • Автор: Франсеск Миралјес
  • Издавачка куќа: ТРИ
  • ИСБН: 978-608-230-322-2
  • Година на издавање: 2015
  • Број на страни: 125
  • Димензии: 125/195
  • Корица: мека
  • Јазик: МК
Цена: 250,00ден

250,00ден

Франсеск Миралјес е еден од авторите чии книги погодуваат вистински во срцевината на нештата – бидејќи најголемите приказни се раскажани со едноставни зборови.  Рикардо Боиш, поранешен музичар и уредувач на инспиративна литература, се обидува да го пронајде своето место под сонцето во Барселона на 21 век. Борејќи се со секојдневниот живот, наидува на еден куп препреки: работна блокада, бунтовна ќерка, реченици без смисла, непријателски настроено куче, неразбирливи и недофатливи жени, депресивни писатели, празен стан, каприциозна бивша жена, и врв на сè – еден куп прашања! Исто како и блузот и животот, и ова четиво е неповторливо разиграно, непостојано, подложно на импровизации, изненадувања и забава!

 

     

Напишете ваш коментар