1 Книга(и)

Листа Мрежа

Поставете опаѓачки редослед.
 1. Јон

  Јон

  Еврипид
  Исполнета со контрасти, со мешавина на насилство и убавина, со страсти и иронија, со љубов и омраза, оваа неконвенционална грчка трагедија, која многумина ја дефинираат како романтична мелодрама или како софистицирана комедија на идеи, сепак е трагедија во вистинска смисла на зборот, бидејќи парадигматично исцртува смртни луѓе кои од незнаење дејствуваат во заблуда и грешат и коишто на крајот со помош на божја интервенција се извлечени од бездната кон која ги води нивното, на човечки ум потпрено, дејствување.

  Прочитај повеќе...
  Цена: 200,00ден
  Нарачај

1 Книга(и)

Листа Мрежа

Поставете опаѓачки редослед.