2 Книга(и)

Листа Мрежа

Поставете опаѓачки редослед.
 1. Враќањето на козите

  Враќањето на козите

  Луан Старова
  Враќањето на козите од авторот на „Балканската сага“ од досега објавените книги Времето на козите, Татковите книги, Атеистички музеј, Балкански клуч, Ервехе, Тврдина од пепел, Патот на јагулите, Потрага по Елен Лејбовиц, Љубовта на генералот, Амбасади, Балканвавилонци, Полифонисти... Прочитај повеќе...
  Цена: 250,00ден
  Цена со попуст: 160,00ден
  Нарачај
 2. Јаничари

  Јаничари

  Луан Старова

  И во својот најнов роман Јаничари од Балканската сага, која француската книжевна критика ја вбројува во редот на големите европски романи, Луан Старова третира една трајно актуелна проблематика потпирајќи се врз силната ерудиција и романескната драматургија што ја носат двајцата главни ликови. Тие се понесени од идејата вистински толкувајќи го јаничарството во сите појавни облици и во различни времиња, да придонесат за спасување на своите потомци, кои остануваат чувари на идентитетот на својот народ, чувари на човештвото...

  Прочитај повеќе...
  Цена: 450,00ден
  Нарачај

2 Книга(и)

Листа Мрежа

Поставете опаѓачки редослед.