2 Книга(и)

Листа Мрежа

Поставете опаѓачки редослед.
 1. Меланхолија на отпорот

  Меланхолија на отпорот

  Ласло Краснахоркаи
  Компактен, моќен и неизвесен, Меланхолија на отпорот е „нарација што тече бавно како лава, во пространа темна река“. А сепак, за чудо, овој роман, како што пишува Гардијан, „го вивнува читателот до месечевите височини.“ Прочитај повеќе...
  Цена: 450,00ден
  Нарачај
 2. Сеиобо таму долу

  Сеиобо таму долу

  Ласло Краснахоркаи
  Јапонската божица Сеиобо во својата градина поседува праскино дрво кое цвета еднаш на секои три илјади години: неговите плодови даруваат бесмртност. Во Сеиобо таму долу ги сведочиме нејзините чести враќања во смртните предели, поттикнати од потрагата по барем мигновена глетка на совршенство. Прочитај повеќе...
  Цена: 450,00ден
  Нарачај

2 Книга(и)

Листа Мрежа

Поставете опаѓачки редослед.